Thursday, March 10, 2016

#48: Produk ini bukan sekadar protein...

Biiznillah... 

Yang ni nak cerita pasal salah satu produk Shaklee yang memang hot selling kat Malaysia...nama dia Energizing Soy Protein (ESP)... sampai delegasi Shaklee kat US pun terkejut kenapa ESP yang paling laris? kenapa tak Vivix? (sebab kat US, Vivix ialah best produk mereka. Next time kita cerita vivix lak eh...)



Apa itu ESP?

ESP Soy Protein Isolate Powder merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.
  • Protein berasaskan tumbuhan berkualiti tinggi dengan kandungan 14gram protein soya dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan ini amat baik untuk kesihatan jantung.
  • Membantu mengekalkan otot, memperbaiki tisu dan fungsi enzim dan hormon yang teratur.
Kod Produk: 11003 (850gram)
info daripada sini


Apa istimewanya ESP ni...

(1) ESP ada kajian klinikal...

Mula-mula, ESP bukan produk yg dibancuh di belakang rumah. Tapi ia dimajukan oleh para saintis Shaklee; saintis tau, bukan Doktor PhD yang main beli tu.

Malah, kajian-kajian ini bukan setakat dijalankan oleh saintis Shaklee sahaja, tetapi juga oleh saintis diluar Shaklee (pihak ke-3). Dalam banyak-banyak syarikat nutrisi, Shaklee je yang berani mintak pihak ke-3 buat kajian ke atas unsur yang Shaklee gunakan dalam produk-produknya. 

Syarikat lain takmo buat sebab takut kantoi secara klinikal.


(2) ESP ada semua asid amino penting yang diperlukan badan...




Badan kita perlukan protin untuk pembinaan sel yang sihat. pembinaan sel yang tak sihat boleh mengakibatkan macam-macam kanser kepada tubuh badan.

Unsur protein terdiri daripada 21 jenis asid amino;

(1) 12 daripadanya dinamakan non-essential amino acid & dihasilkan oleh badan kita
(2) 9 lagi dinamakan essential amino acid & HANYA boleh didapati daripada makanan yang kita makan (badan kita takkan boleh hasilkan protin-protin ini)

Nama essential acid amino yang terkandung dalam tin ESP ialah:
- Histidine
- Isoleucine
- Leucine
- Lysine
- Methionine
- Phenylalanine
- Threonine
- Tryptophan
- Valine

Dalam pasaran dunia, takde satu produk pun yang mampu membekalkan kesemua 9 essential amino acid ni; KECUALI ESP. Sampai sekarang pun, ESP adalah satu-satunya produk yang mengandungi SEMUA essential amino acid ni.


(3) Protein ESP tak rosak sebab diproses pada suhu yang rendah...


Dalam 100g daging yg kita makan, mungkin cuma ada 10g saja kandungan protin yg ada. Selebihnya “hampas”.

Kenapa hampas?

Sebab makanan yang kaya protin sekalipun akan hilang kandungan protin apabila dimasak. Ini kerana, protin akan musnah dalam suhu yg tinggi, lebih-lebih lagi pada suhu makanan dimasak.

Dan kalau masih ada pun sisa baki protin dalam masakan, strukturnya dah berubah kepada gumpalan-gumpalan yang sukar dihadam & diserap oleh badan. Sebab tu dah banyak makan ikan, ayam, daging pun masih terdedah kepada risiko tak cukup protin dalam badan.

Tapi, bukan protein yang terkandung dalam ESP...protin dalam ESP tak musnah. Kerana ia diproses pada suhu yang rendah supaya kandungan protin di dalamnya kekal berkualiti & kekal berkesan pada tubuh.


(4) Sumber ESP daripada bahan Non-GMO...




Zaman sekarang banyak tanaman yang dah di ubahsuai secara ginetik. Contoh paling mudah, kita kacuk bunga biar nampak lagi cantek atau buah supaya lagi sodap.

Antara produk popular yang dah diubahsuai secara ginetik (GMO) ialah buah jambu batu, tembikai & anggur yang takde bijik.

Begitu juga soya. Produk-produk lain di pasaran banyak dah diubah secara ginetik. Genetik mereka diubah supaya kurang risiko diserang penyakit, supaya hasilnya lebih banyak & sedap di makan.

Risiko menggunakan produk-produk GMO ini ialah unsur makanan yang dimakan dah bukan yang semulajadi lagi dah; struktur berbeza, dah terdedah kepada racun pestisid, menyebabkan alergi/kanser, etc.

Tapi ESP dibuat drpd soya bukan GMO iaitu asli. Setiap satu tin ESP diproses drpd 30kg soya.


(5) ESP mempunyai indeks glisemik yang rendah...



ESP ni low GI. Maksudnya ia ditukar kepada glukos & tenaga secara perlahan-lahan, bukan sekaligus.

Perasan x, kalau kita sarapan roti canai atau nasi lemak banyak-banyak sekalipun, lepas 2-3jam dah lapar balik dah. Sebabnya, roti canai & nasi lemak ni High GI. Cepat kenyang tapi pun cepat lapar sebab tenaga ditukar sekaligus. Makanan high GI macam ni juga tak bagus untuk pesakit kencing manis, sebab ia buat kandungan gula dalam badan mereka tak stabil.

Tapi ESP ni low GI.

Kalau makan pagi-pagi tu kadang tengah hari pun masih rasa kenyang lagi. Bila kita masih rasa kenyang, kurang lah rasa asyik nak makan je tuh. Bila boleh kurangkan makan/kalori, ia bantu kita kuruskan badan.

Juga sebab ESP ni low GI, ia bagus untuk pesakit diabetes atau kencing manis. ESP membantu stabilkan paras gula dalam badan mereka.

(6) ESP memang takde kolesterol...



ESP mmg TIADA kolestrol sebab ia dihasilkan daripada tanaman. Pesakit darah tinggi ke takde masalah nak makan ESP.

ESP juga takde asid urik, sebab asid urik ni hanya datang daripada badan, bukan makanan. Jadi, pesakit gout pun boley guna ESP.

Dan sebab ESP adalah produk semulajadi, ia sangat mudah dihadam & diserap oleh badan. Jadi, badan kita pun boleh dapat kebaikan protin drpdnya sebanyak & secepat mungkin.



Kesimpulannya...ESP Shaklee bukan sekadar Soya, tetapi adalah produk soya yang terbaik!

Serupa macam kereta Ferrari lah. Ferrari bukan setakat kereta, tapi kereta paling laju. (*yeah, Buggati kereta paling laju. tapi tak ramai yg kenal Buggati tu ape ke benda sebenarnya...)

Jadi, tak adil kalau ada customer nak samakan ESP dengan air kotak singgit ka, makan tauge ka, apa ka. Ber-tanyalah dengan kawan2 SID anda untuk tahu lebih lanjut pasal ESP ni..nak tanya saya pun buleehhhhh -))))


p/s: nak cuba kehebatan ESP terus?...just klik sini ..lepas tu inform saya untuk dapatkan jadual makan ye!


 ************************************************************* 
Borak-borak Sihat: 
012-3198354 (Farisya) 013-3528860 (Nasrul) 
SID ID: 912713 
 COD: Kampung Melayu Subang / Kota Damansara / Kajang POS: Nationwide
 ************************************************** 
Fadhilat Asma'ul Husna - Al Raqiib (Maha Peneliti)
Dialah yang melihat segala-galanya, sentiasa.
Penelitian setiap perincian dalam kewujudan makhluk-Nya ini adalah sebahagian daripada perlindungan-Nya.

Thursday, February 18, 2016

#47: Rahsia Yang Bukan Lagi Rahsia

Biiznillah...


Tiba-tiba terasa nak share rahsia hati. ecewah...rahsia hati dengan Shaklee..ecececewaahh...Dah lama dah kami kenal...rasa-rasa sejak tahun 2010..sekarang 2016..hmmm, lebih kurang 6 tahun dah..awal lagi tak?..awal tak awal laa...kalau ada anak, anak dah masuk tadika dah ;-p




Ada orang sampai cakap: kenapa beria sangat suka Shaklee? - taksub Shaklee eh? - sana sini orang jual Shaklee..sana sini orang beli Shaklee..macam takde benda lain.. Banyak lah lagi persoalan yang menanti jawapan kan...hihihi

Shaklee dan Pakar




Kalau nak tau, semua produk Shaklee ni adalah daripada hasil kajian para doktor dan para saintis PhD. Siap ada produk yang diterajui oleh saintis bertaraf Nobel Prize Winner ok! 

Bukan tukang sapu, bukan tukang pam minyak atau bukan peniaga tamak sampai sanggup menipu yang membangunkan produk-produk Shaklee ni. Bukan, bukan, dan bukan! Tapi, semuanya dibina oleh pakar2 saintis yang kerja siang malam uji macam-macam benda kat makmal Shaklee US.
Saintis-saintis ni pulak, bukan calang-calang graduate mana-mana university terus keluar produk. Bukan, bukan, dan bukan juga! Tapi Saintis yang dah berpuluh-puluh tahun punya pengalaman dalam industri pemakanan & kesihatan.

Saintis-saintis ni sangat bijak sampai dapat macam-macam anugerah. Siap ada Nobel Prize winner bagai. Paling cikai pun PhD lah. Bukan yang paling bagus PhD tau. Beza tuu..


Shaklee dan Bukti Bertulis





Banyak syarikat mendakwa produk mereka berkesan. Tapi, mana bukti? Cakap saja, semua orang boleh cakap. Tetapi di Shaklee, bukti dah ada. 

Sebab saintis-saintis Shaklee ni bijak-bijak & power-power, hasil kajian diorg ke atas produk-produk Shaklee di dokumenkan dalam macam-macam journal antarabangsa. Ada lebih daripada 100 bahan saintifik, yang 90 daripadanya diterbitkan dalam jurnal peer-review yang membuktikan keberkesanan produk Shaklee. Jurnal-jurnal ni pulak bukan staff Shaklee je yang syok sendiri, tetapi diiktiraf oleh saintis yang tak kerja dengan Shaklee pun. Jauh sangat berbeza dengan produk-produk nutrisi lain yang berlambak di pasaran sekarang ni. Sebab kebanyakan mereka takde sampai diiktiraf oleh saintis luar syarikat.
Bahkan, lebih daripada $300 juta dilaburkan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan. Dalam satu Kajian Unggul (Landmark Study) pada tahun 2007 yang dikendalikan oleh kerjasama dengan penyelidik-penyelidik dari U.C Berkeley School of Public Health menunjukkan orang yang mengambil makanan tambahan Shaklee mempunyai kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil jenama multivitain lain. Dan bukti yang paling menyerlah adalah sebahagian besar daripada jutaan orang hidup lebih sihat, lebih produktif kerana mendapat manfaat Shaklee.

Shaklee dan Bukti yang Nyata




Bukti bertulis je tak jalan. Macam batu bersurat lak kan..tulis kan main panjang. Nak juga tengok bukti yang real. Bukti depan mata. Bukti reality. Bukti yang produk-produk Shaklee memang betul-betul bagus. Jangan tak tau, Shaklee memang digunakan untuk kerja, aktiviti & sukan paling extreme. Dan takde langsung atlet-atlet Shaklee ni kantoi ada dadah dalam badan mereka.

Kalau Shaklee teruji berkesan untuk orang paling extreme, sudah tentu lah terlebih-lebih berkesan untuk kita rakyat marhaen ni kan?


Shaklee dan Dunia


Sebelum orang malaysia cuba, orang lain dah cuba banyak kali dah..dan cuba nak kutuk-kutuk Shaklee ni tak bagus la ape lah. Namun, akhir sekali diorg sendiri habis idea nak kutuk tang mana lagi dah. Akhirnya, terpaksa setuju yang Shaklee ni memang bagus & jatuh cinta pulak tu.

Setiap hari pun diorg ni pakai.

Tanya pemilik produk-produk yg korg pernah dengar di pasaran, owner dia pakai tak produk-produk yang diorg jual tu? kebanyakannya sendiri pun tak berani pakai sebab sendiri pun tahu produk diorg ada paraben, boleh sebabkan kanser, etc. tak percaya, tanya sendiri… eh betul okay...ada satu produk tu bukan main lagi nak putihkan la, nak hilang jerawat la, buang lemak la...tapi tengok owner dia setiap bulan pun pergi Thailand sebab nak 'servis' badan katanya..cucuk sana sini, perap muka la..macam-macam laa..


Perbezaan Shaklee




Dan, persoalan ini...kenapa pilih Shaklee?

- sebab Shaklee ada 3 elemen utama ini - ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI


SENTIASA SELAMAT

  • Ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. 
  • Shaklee telah menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru, terutamanya bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain. 
  • Shaklee meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk. 
  • Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau peri

SENTIASA BERKESAN

  • Lebih daripada $250 juta dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji
  • Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga
  • 7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee
  • Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4Ekpedisi Artik Antarabangsa
  • 54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee
  • Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain GolfLPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.

SENTIASA MESRA ALAM 

  • Shaklee merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana Shaklee telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.
  • Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai
  • Shaklee telah berjaya:
    • Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod
    • Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan
    • Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau
  • Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:
    • 2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
    • 2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
    • 2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
    • 2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
    • 2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California

Insya Allah, tanpa ragu-ragu, inilah sebabnya kenapa saya memilih Shaklee.
Anda, bagaimana?


*******************************************************
Hubungi: 
012-3198354 (Farisya) 013-3528860 (Nasrul) 
SID ID: 912713 
COD: Kampung Melayu Subang / Kota Damansara / Kajang 
POS: Nationwide 
************************************************** 

Fadhilat Asma'ul Husna - Al Hasiib(Maha Mencukupi) 
Dialah yang mengambil kira semua dan segala apa yang ciptaan-Nya lakukan atau akan lakukan.



Tuesday, February 16, 2016

#46: Resepi Teh Ais versi Hipster!

Biiznillah...

Nak tau tak sekarang dah ada teh ais versi hipster? Bukan setakat gelas dia yang hipster...tapi bahan-bahan dia juga boleh kategori hipster tau! Dengan kandungan dia yang diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi...kelebihan yang ada pun sangat tersendiri. Extra bonus: minum masa cuaca panas. Memmmmaaanggg...taktau nak gambarkan nikmatnya...fuh!

performance drink shaklee
Hipster Tea 1


Post asal adalah di sini. Tapi sini juga saya share video tu okeh!

video
 Resepi Teh Ais Hipster Shaklee


Sempat tak salin resepinya?..yang ni memang takde jual kat kedai ye...memang direka khas untuk buat sendiri kat umah...hihihi

Bahan-bahan:
1 peket Energy Tea Shaklee
3 sudu besar Performance Drink Shaklee
1/2 gelas air panas
1 gelas air masak
Beberapa kiub ais

Cara-cara:
1- Larutkan Energy Tea Shaklee dengan air panas.
2- Masukkan ke dalam gelas hipster. Masukkan juga kiub ais.
3- Larutkan Performance Drink dengan air masak.
4- Campurkan larutan Performance Drink ke dalam larutan Energy Tea tadi.
5- Sedia untuk diminum.

Kebaikan:
(eh, ada ke bila kita baca resepi kat blog orang dia letak kebaikan sekali?..blog owner ni memang lain dari yang lain ;-p))

a) Performance Drink Shaklee
- Menjadikan badan lebih cergas
- Badan menjadi kurang penat
- Minuman mengandungi kurang gula
- Merupakan isotonik tanpa gas

b) Energy Tea Shaklee
- Meningkatkan metabolisme badan
- Membakar lemak di dalam badan
- Tinggi antioksida
- Merupakan energy booster yang baik

Nak tau ye ke tidak kebaikan dan kenikmatan macam tu, klik sini untuk cuba.


 Jom, try secewe!!

*************************************************************

 Borak-borak Sihat: 
012-3198354 (Farisya) 013-3528860 (Nasrul) 
SID ID: 912713 
COD: Kampung Melayu Subang / Kota Damansara / Kajang 
POS: Nationwide

 **************************************************
Fadhilat Asma'ul Husna - Al Jaliil (Maha Mulia)
Dialah Tuhan yang agung dan perkasa.
Kekuatan-Nya dan kebesaran-Nya, keabadian-Nya tidak mempunyai persamaan dengan mana-mana tenaga, perkara atau masa.

Friday, February 12, 2016

#45: Panduan Solat Tahajud Beserta Doa

Biiznillah...

Saja nak share semula perkongsian di dalam grup di Facebook saya ke sini. Boleh laa kalau satu masa nanti nak dirujuk2 semula kan...;-)

Jom check.. Bila last kita buat solat Tahajjud?

Gambar Google


🌻SOLAT TAHAJJUD🌻

🌸Solat Tahajjud adalah solat malam yang dilaksanakan setelah bangun tidur, afdalnya dibuat secara bersendirian waktu selepas tengah malam. Solat sunat ini amat dituntut dan sangat baik dilakukan sebagai ibadah tambahan. Rasulullah SAW dan para sahabat tidak meninggalkan solat ini sepanjang hayat mereka.

Firman Allah SWT.:
“Dan pada sebahagian malam hari bersolat Tahajjudlah kamu sebagai suatu ibadat tambahan bagimu; Mudah-mudahan Tuhan-mu mengangkat kamu ke tempat yang terpuji.”
(Surah Isra’; ayat 79)

Rasulullah SAW bersabda: “Kerjakanlah solat malam sebab itu adalah kebiasaan orang solihin sebelum kamu, juga suatu jalan untuk mendekatkan diri kepada Tuhanmu, juga sebagai penebus segala amalan buruk, pencegah dari perbuatan dosa dan dapat menghalangi penyakit dari badan.” (Riwayat Tirmizi dan Ahmad r.a.)

🌸Cara Mendirikan Solat Tahajjud

Solat Tahajjud dilakukan tiada had rakaatnya, mengikut kesanggupan dan kemampuan, dengan setiap dua rakaat satu salam. Jika dirasakan berat memadailah sekadar dua rakaat tetapi dilakukan secara berterusan setiap malam.
Rasulullah SAW telah bersabda,: “Amalan yang disukai oleh Allah, adalah yang terus menerus (istiqamah) walaupun sedikit.” (Riwayatkan oleh Bukhari dan Muslim dari Aisyah.)



1⃣. Sebelum mengerjakan Solat Tahajjud baca doa berikut :
Tiada Tuhan melainkan Dikau, Maha Suci Dikau! Daku memohon ampun kepada-Mu bagi dosa-dosaku dan daku memohon kepada-Mu akan Rahmat-Mu. Ya Allah! Tambahkanlah padaku ilmu dan janganlah Dikau pesongkan hatiku setelah Dikau berikan petunjuk. Dan berikanlah daku Rahmat-Mu; Sesungguhnya Dikaulah yang melimpahkan rahmat! Segala puji bagi Allah yang telah menghidupkanku dan kepada-Nyalah tempatku kembali.

2⃣. Niat Solat Tahajjud:
(Ushalli sunnatat tahajjudi rak’ataini Lillahi ta’ala)
Daku bersolat Sunat Tahajjud dua rakaat, kerana Allah Ta’ala.

3⃣. Bacaan Surah selepas Al-Fatihah:
a) Rakaat pertama: Ayat Al-Kursi (7 kali)
Rakaat kedua: Surah Al-Ikhlas (11 kali)
Atau;
b) Rakaat pertama: Ayat Al-Kaafirun
Rakaat kedua: Surah Al-Ikhlas
Atau;
c)10 Ayat Terakhir, Surah Al-Imran,.
(Rasulullah SAW sering membaca ini pada solat Tahajjud Baginda.)


4⃣. Selepas membaca tasbih pada sujud kedua dalam rakaat terakhir, bacalah doa berikut 3 kali:
. رَبِّ أَدخِلنى مُدخَلَ صِدقٍ وَأَخرِجنى مُخرَجَ صِدقٍ وَاجعَل لى مِن لَدُنكَ سُلطٰنًا نَصيرًا ﴿٨٠﴾
"Wahai Tuhanku! Masukkanlah daku ke dalam urusan ugamaku dengan kemasukan yang benar lagi mulia, serta keluarkanlah daku daripadanya dengan cara keluar yang benar lagi mulia; dan berikanlah kepadaku dari sisiMu hujah keterangan serta kekuasaan yang menolongku", (Surah Al Isra' 80)

5⃣. Selesai salam solat Tahajud, bacalah doa yang pernah dibaca oleh Rasulullah SAW ini:
Allahummaj al fii Qolbi nuron, wafii lisaani nuuron, wafii sam’i nuron, wafii bashorii nuron, wamin fawqii nuron, wamin tahtii nuuron, wa an yamiinii nuron, wa an syamaali nuron, wamin amaamii nuron, wamin kholfii nuuron, wajj al fii nafsii nuron, wa a’dzimlii nuuron, wa adzzim lii nuuron, wajj allii nuuron, wajj alni nuron, Allahumma a’thinii nuuron, wajj al fii ashobii nuron, wafii lahmi nuuron, wafii damii nuuron, wa fii sya’rii nuuron, wafii basyarii nuuron, ..
“Ya Allah ciptakanlah cahaya di hatiku, cahaya di lidahku, cahaya di pendengaranku, cahaya di penglihatan-ku, cahaya dari atasku, cahaya dari bawahku, cahaya di sebelah kananku, cahaya di sebelah kiriku, cahaya dari depanku, dan cahaya dari belakangku. Ciptakanlah cahaya dalam diriku, per-besarlah cahaya untukku, agungkanlah cahaya untukku, berilah cahaya untuk-ku, dan jadikanlah aku sebagai cahaya. Ya Allah, berilah cahaya kepadaku, ciptakan cahaya pada urat sarafku, cahaya dalam dagingku, cahaya dalam darahku, cahaya di rambutku, dan cahaya di kulitku” (Hal ini semuanya disebutkan dalam Al-Bukhari 11/116 no.6316, dan Muslim 1/526, 529, 530, no. 763)

6⃣. Kemudian sambung baca Doa Solat Sunat Tahajjud berikut:~
. الَّلهُمُّ لَكَ الحَمْدُ أَنْتَ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ وَمَنْ فِيهِنَّ، وَلَكَ
الحَمْدُ أَنْتَ قَيِّمُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ وَمَنْ فِيهِنَّ، وَلَكَ الحَمْدُ أَنْتَ رَبُّ
السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ وَمَنْ فِيهِنَّ
Allahumma lakal-hamdu anta noorus-samawaati wal-ardi wa man fihinna, wa lakal-hamdu anta qayyimus-samawaati wal-ardi wa man fihinna, wa lakal-hamdu anta rabbus-samawaati wal-ardi wa man fihinna.
أَنْتَ الحَقُّ وَوَعْدُكَ الحَقُّ وَقَوْلُكَ الحَقُّ وَلِقَاؤُكَ حَقٌّ وَالجَنَّةُ حَقٌّ
وَالنَّارُ حَقٌّ والسَّاعَةُ حَقٌّ والنَّبِيّونَ حَقٌّ وَمُحَمَّدٌ حَقٌّ.
Antal-Haqqu wa wa'dukal-haqqu wa qawlukal-haqqu wa liqa’uka haqqun, wal-jannahtu haqqun wan-naru haqqun, was-sa'atu haqqun, wan-nabiyyoona haqqun wa Muhammadun haqq.
اللهُمَّ لَكَ أَسْلَمْنَا وَبِكَ آمَنَّا وَعَلَيْكَ تَوَكَّلْنَا وَبِكَ خَاصَمْنَا وَإِلَيْكَ حاَكَمْنا
فَاغْفِرْ لَنَا مَا قَدَّمْنَا وَمَا أَخَّرْنَا وَمَا أَسْرَرْنَا وَما أَعْلَنَّا أَنْتَ المُقَدِّمُ
وَأَنْتَ المُؤَخِّرُ لا إِلهَ إِلا أَنْتَ.
Allahumma laka aslamnaa, wa bika aamannaa, wa alayka tawakkalnaa, wa bika khaasamnaa, wa ilayka haakamnaa, faghfir lanaa maa qaddamnaa wa maa akhkharnaa, wa maa asrarnaa wa maa a3lannaa, antal-muqaddimu wa antal-mu’akhkhiru laa ilaaha illaa ant.
رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ
وَصَلَّى اللهُ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَبَارَكَ وَسَلَّمَ
الْحَمْدُ للَّهِ رَبِّ الْعَالَمِيْن
Ya Allah! Bagi-Mu segala puji-pujian. Dikaulah pendiri langit dan bumi dan alam semesta serta segala isinya. Bagi-Mulah segala pujian, Dikau Penguasa langit dan bumi dan alam semesta serta segala isinya. Dan bagi-Mulah segala puji, Pemancar cahaya langit dan bumi dan alam semesta serta segala isinya.
Bagi-Mulah segala pujian, Dikaulah yang benar (Al-haq), janji-Mu adalah benar, firman-Mu adalah benar, perjumpaan dengan-Mu adalah benar, syurga itu benar dan neraka adalah benar. Nabi-nabi itu benar, Nabi Muhammad SAW adalah benar dan adanya hari Kiamat itu benar.
Ya Allah! Pada-Mulah daku menyerahkan diri, dengan-Mu daku beriman, kepada-Mu daku bertawakal, kepada-Mu daku kembali, dengan-Mu daku menghadapi musuh dan kepada-Mu daku berhukum. Ampunilah dosa kesalahanku yang telah lalu dan yang terkemudian, baik yang daku sembunyikan mahupun yang daku nyatakan, di mana Dikau lebih mengetahuinya. Dikau yang Maha Mendahului dan Maha Mengakhiri. Tiada Tuhan melainkan Dikau! Tiada padaku daya dan upaya melainkan dengan pertolongan Allah!
Ya Allah! Berilah kami kebaikan di dunia dan kebajikan di akhirat dan peliharalah kami dari azab neraka.
Selawat Allah ke atas Penghulu kami Nabi Muhammad SAW dan ke atas keluarga serta para sahabat sekeliannya. Segala puji hanyalah untuk Allah; Tuhan Pemelihara seluruh alam.!



🌸 KELEBIHAN SOLAT TAHAJJUD
👉🏻Tahajjud adalah solat sunat yang paling afdal.
👉🏻Doa dimakbulkan Allah.
👉🏻Memperolehi ketenangan jiwa.
👉🏻Merasai diri hampir kepada Allah SWT.
👉🏻Diberikan keistimewaan oleh Allah SWT.
👉🏻Memperolehi pertolongan dan rahmat Allah.
👉🏻Menewaskan gangguan dan godaan syaitan.
👉🏻Mencegah dosa dan menghindari penyakit.
👉🏻Menjadi lebih berdisiplin dalam melakukan tugas.
👉🏻Allah SWT memudahkan menerima ilmu yang dipelajari.
👉🏻Terkeluar daripada catatan sebagai golongan yang lalai.
👉🏻Dihormati masyarakat dan dijauhi daripada hasad dengki manusia.
👉🏻Allah SWT memberikan kemudahan dan rezeki yang berpanjangan.
👉🏻Orang bersolat Tahajud menjadi kesayangan Allah SWT.
👉🏻Diberi keistimewaan yang orang lain tidak perolehi.
👉🏻Mendapat kemuliaan Allah SWT di dunia dan akhirat.
👉🏻Meninggikan martabat seorang hamba di sisi Allah Azza Wa Jalla.
👉🏻Memudahkan hisab di akhirat dan melintasi Titian Siratal-Mustaqim.


SELAMAT BERAMAL...

SEMOGA BERMANFAAT BUAT SEMUA...



*************************************************************

 Borak-borak Sihat: 
012-3198354 (Farisya) 013-3528860 (Nasrul) 
SID ID: 912713 
COD: Kampung Melayu Subang / Kota Damansara / Kajang 
POS: Nationwide

 ******************************************************
Fadhilat Asma'ul Husna - Al Hafidz (Maha Pemelihara)
Dialah yang mengingati semua yang telah berlaku dan apa yang sedang berlaku, meletakkan di bawah perlindungan Nya segala yang wujud.

Wednesday, January 20, 2016

#44: Usaha, Konsisten dan Tawakal yang Membuahkan Hasil...

Biiznillah...

Ok..testimoni sharing time! hehehe...

Ni kawan saya, Kay. Testimoni betul dan latest okeh! ;-)

Masalah yang dihadapi: Period tak teratur, jerawat naik mendadak, resdung sejak sekolah

Produk shaklee yang di ambil: ESP, Gla Complex, Alfalfa, B Complex, Vitamin C

***********************************************************************
TESTIMONI 008: KHAIRIAH ZAINOL ABIDIN

Assalamualaikum.

Kisah cinta Kay bermula bila Kay menghadapi masalah period yang tidak teratur, dan jerawat naik mendadak disebabkan hormon yang tak seimbang dan resdung sejak sekolah menengah. Kulit muka kusam dan tidak ceria..,tidak sekata...

Kay mula ambil shaklee pada 2013 setelah berhabis beribu jugak rasanya jika dikumpulkan ketika membeli pelbagai produk dan ke SPA untuk menangani masalah ini.

Alhamdulillah.. sejak ESP dijadikan minuman harian dan tidak pernah skip makan GLA,AlFALFA,B Complex,Vita C. Period Kay walaupun lambat untuk kembali normal seperti wanita lain.. Kay pernah jugak rasa nak stop makan selepas setahun takde perubahan.. tapi upline bagi semangat n teruskan makan. Katanya.. ada yg makan 3 tahun baru period ok. Kay tawakkal sahaja.. berharap bulan2 berikutnya.. period cantik.. alhamdulillah.. memang betul.. sekarang hampir setahun juga.. period Kay dh datang tiap bulan,kulit berjerawat semakin lama semakin kurang,parut2 makin pudar.. Simptom2 resdung juga semakin surut. Kalau tak.. kay memang rajin selsema sepanjang tahun.. berbulan bulan.. selsema tak berhenti.

Alhamdulillah. Syukur.. walaupun lambat kenal shaklee.. Kay dah tekad takkan cuba produk lain lagi.. InsyaAllah.. doakan Kay dapat menimang cahayamata pula selepas ini.. Terima Kasih semua. kiki emoticon.

 
 ************************************************************* 
Borak-borak Sihat: 
012-3198354 (Farisya) 013-3528860 (Nasrul) 
SID ID: 912713 
COD: Kampung Melayu Subang / Kota Damansara / Kajang 
POS: Nationwide 
************************************************************* 
Fadhilat Asma'ul Husna - Al Muqiit (Maha Pemberi Keperluan) 
Dialah pemberi keperluan kepada semua ciptaan-Nya. 
Allah menciptakan keperluan makhluk-Nya sebelum Dia mencipta mereka.
Tiada siapa yang boleh mengambil apa yang telah ditakdirkan untuk setiap ciptaan-Nya.

Tuesday, January 19, 2016

#43: Vitamin Ini Wajib Di Ambil...

Biiznillah...

Hari ni nak cerita pasal Vitamin C. Vitamin ni vitamin kesukaan dan hot selling saya! Kalau customer tak sure nak amik vitamin apa (tapi masih ada niat nak amik vitamin), Vitamin C ni adalah yang terbaik untuk dibeli. Banyak manfaat dia tau...

Ini vitamin C Chewable...

#p/s: Gambar ni ialah Vitamin C Chewable ...sesuai untuk kanak-kanak sebab boleh 'chew' saja ...tapi biasanya yang dewasa pun suka gak vitamin C kanak-kanak ni sebab nak feeling kanak-kanak...(eh?...)..hihihi..tak lah, yang dewasa pun boleh juga amik yang ni sebab mungkin mereka tak suka yang telan2 ni..tapi kena upkan dos la ye...sebab vitamin ni di-design untuk kanak-kanak..nanti tak cukup dos pula kalau orang dewasa yang amik...

Vitamin C merupakan satu antioksidan yang kuat dan telah digelar nutrisi 'serba-boleh'. Ia mempunyai pelbagai fungsi di dalam tubuh manusia dan mungkin juga dapat membantu melindungi kerosakan sel daripada pencemaran alam sekitar, tekanna, asap dan tabiat pemakanan yang kurang baik.

Khasiat kesihatan daripada Vitamin C:
* Sistem saraf dan imun yang sihat
   - Vitamin C penting untuk kesuluruhan kesihatan dan kesejahteraan kerana ia menyumbang kepada fungsi sistem saraf dan imun yang normal.

* Menangkis tanda penuaan
   - Vitamin C merupakan co-factor untuk proses sintesis kolagen. Kolagen membuatkan kulit lembut, anjal dan lasak serta melindunginya daripada berkedut.

* Kesihatan kardiovaskular
   - Vitamin C membantu mengurangkan pengoksidaan di saluran darah, memberikan perlindungan daripada tekanan darah tinggi dan penyakit kardiovaskular.

* Menyokong penyerapan zat besi
   - Vitamin C meningkatkan peyerapan zat besi, mineral penting untuk pembentukan sel-sel darah merah dan hemoglobin normal.

Ini Vitamin C Sustained Release

 #p/s: Gambar ni ialah Vitamin C Sustained Release...orang dewasa punye!

Tahukah anda...Kajian menunjukkan bahawa dengan mengunyah vitamin C dalam jumlah yang kecil beberapa kali satu hari membuatkan proses penyerapan vitamin C yang lebih baik. 

Jadi, jangan culas ye amik vitamin C setiap hari! ;-)

************************************************************* 
Borak-borak Sihat: 
012-3198354 (Farisya) 013-3528860 (Nasrul) 
SID ID: 912713 
COD: Kampung Melayu Subang / Kota Damansara / Kajang 
POS: Nationwide
 ************************************************************* 

Fadhilat Asma'ul Husna - Al 'Aliy (Maha Tinggi serta Mulia)
Dialah yang Maha Tingggi.
Dia adalah lebih tinggi daripada seluruh alam semesta yang diciptaNya.
Dekatnya dan jauhnya dan tingginya Dia tidak boleh diukur oleh kemampuan akal manusia.

Monday, January 18, 2016

#42: Cerita pasal eSell...

Biiznillah...

Apa benda eSell ni? Siapa yang pelopor eSell? Kat mana nak pakai? Bagaimana nak guna?....dan segala macam persoalan la kan...Pendek kata - Apa Ada Pada Esell??

Sebenarnya  eSell merupakan satu alat yang memudahcara pembelian produk-produk Shaklee. Maksudnya, ia boleh digunakan di blog, atau FB, atau Twitter, atau mana-mana media sosial dengan hanya sekali 'klik'.

"The Shaklee eSell Tool was created to facilitate your ecommerce transaction". 
Shaklee eSell [merupakan] alat [yang] diwujudkan bagi memudahkan transaksi e-dagang anda.

Contoh paling dekat ada dalam blog ni. Biasanya di bawah artikel mengenai satu2 produk tu, saya akan letak button 'buy now' atau seumpamanya. Ia akan link kan terus kepada page order di Shaklee tanpa pelanggan perlu melalui agen atau SID tersebut. Pendek kata, kalau yang ada rasa was-was untuk buat belian ke dalam akaun SID itu, anda boleh la guna terus button ni. Kiranya sekarang customer boleh terus buat belian produk Shaklee yang dikehendaki tu secara terus daripada blog atau sosial media yang lain,

Selamat ke cara bayarannya?
Insya allah selamat. Seperti pembelian secara online yang lain, pelanggan akan membuat bayaran terus kepada Shaklee menerusi Kredit Kad atau Debit Kad. Kalau masih ragu-ragu nak bagi info Kredit kad dan Debit kad ni, nampak gayanya memang anda kena contact terus la pengedar Shaklee di bawah ni. ;-)

Ok...Sedikit panduan ringkas untuk yang nak beli secara terus ni ye...

1-  Anda baca artikel pasal Set Tambah Berat Badan, dan anda berminat nak beli terus produk ni.
set gemuk
 2- Selepas anda klik di gambar Órder Now''di atas, anda akan di bawa ke landing page Shaklee seperti di bawah.

Klik 'Agree'.

3- Kemudian anda akan di bawa terus ke page vitamin2 untuk set tambah berat badan tadi. Ianya telah di-defaultkan order anda akan merangkumi kesemua vitamin untuk set tambah berat badan sebanyak kuantiti 1. Huhuhuhu...faham tak? Rujuk gambar untuk lebih jelas.

Kalau anda nak ubah set ni, anda boleh:
i- tick mana vitamin yang anda hendak
ii- berapa banyak kuantiti yang anda mahu

Jumlah besar ada tertulis kat bawah page tu.


4- Then,isi detail surat menyurat anda. Alamat untuk di pos ye. Kalau rasa2 seharian ada kat tempat kerja, letak la alamat tempat kerja. Karang courier sampai kat rumah, sapa pulak nak mengambilnya...


- Isi segala detail yang ditanya. Contoh macam kat bawah ni

- Finalise total order anda, jumlah bayaran yang akan dibuat dan alamat pengeposan anda. Buat final check kat sini. Kalau tak puas hati, buat pembetulan order sampai puas hati ok :-)


- Last sekali urusan pembayaran....masukkan detail kredit atau debit kad anda..kemudian tunggu la numbor kod yang nak dimasukkan...urusan pengesahan bank dan sebagainya. Senang je bayar online ni. Tapi kalau ragu-ragu atau mungkin first time nak buat pembayaran online, dia ada 2 cara, samada:

i- belajar dulu macamana nak buat belian online ( ada orang lebih mudah nak belajar one-to-one...ada orang kalau belajar guna tutorial je dah boleh...lihat kemampuan anda sendiri. Yang penting - tau macamana cara nak buat belian online :-))

ii- takyah beli online. Beli offline je (ada orang memang dah tepu nak belajar balik. Baik beli kat orang tu terus!..hehehe)
Haaa...senang je kan...tak perlu nak contact2 SID mintak tolong belikan. Klik je kat link tu. Cuma pastikan itu vitamin yang anda nak lah. Jangan salah vitamin pulak.

Next, tunggu barang sampai. Dekat terms and condition ada tulis berapa lama estimate postage akan sampai. Tapi time tengah musim sibuk macam musim perayaan ke, tak boleh nak agak sampai cepat. Banyak parcel tu. Jadi kena tolerate dengan keadaan dia @ si tukang courier :-)

Kalau tak dapat dalam masa 2 - 3 hari, contact tuan punya blog yang anda beli daripada link dia tadi. Nanti tau la dia uruskan selanjutnya.

Clear kan? Mana tak clear, cer cakap tang mana. Kita kasi clear sikit :-)


 *************************************************************
.   Borak-borak Sihat: 
012-3198354 (Farisya) 013-3528860 (Nasrul) 
SID ID: 912713 
 COD: Kampung Melayu Subang / Kota Damansara / Kajang 
POS: Nationwide
**************************************************************

Fadhilat Asma'ul Husna - Al Qahhaar (Maha Memaksa)

Seseorang yang terlampau cinta terhadap dunia hendaklah dia mengucapkan nama ini secara berterusan, Jika Allah s.w.t. mengkehendakinya, maka dia akan terbebas dari cintanya terhadap dunia dan sebagai ganti, cinta Allah s.w.t. akan datang semulajadi ke dalam hatinya; Insya Allah.

Tuesday, January 12, 2016

#41: Nutrisi yang sesuai untuk si kecil...

Biiznillah...

Antara banyak2 produk Shaklee, yang terkenal dan terbaik untuk anak-anak ialah MEAL SHAKE. Rupa dia yang macam ni hah...

Gambar Google


Kenapa ia terbaik untuk anak2?
Ok..adakah anak2 anda kategori picky eater?...
Tidak gemarkan sayuran dan buah-buahan?..
Atau, sering mengelak sarapan pagi?...
Atau, susah betul  nak suruh makan?...
Atau, anda tercari2 nutrisi lengkap untuk mereka membesar dengan sihat?...
haaaa....MEAL SHAKE ada jawapannya!(ecewah!)

Meal shake:
* Membekalkan tenaga untuk memulakan hari anak2...
* Setiap hidangan yang dicampur dengan susu rendah lemak mengandungi 240 kalori tenaga...
* Merupakak sumber protein yang kaya dengan 9 amino asid penting...
* Menyokong perkembangan tumbesaran yang sihat...
* Sumber terbaik kalsium dan serat pemakanan...
* Membantu mengekalkan kesihatan tubuh dan sistem pencernaan...
* Membekalkan 19 vitamin dan mineral penting, termasuk vitamin A, Bs, C, D, E, zat besi, zink dan iodin...
* Untuk tubuh kekal sihat dan kuat...
* Formula rendah lemak dan rendah indeks glisemik...
* Umtuk mengekalkan berat badan ideal...

Tahukah Anda juga...meal shake adalah salah satu nutrisi yang dapat menaikkan berat badan anda?..Kiranya kalau anda kategori under weight, memang sesuai sangat amik meal shake...Makna kata, meal shake bukan sahaja sesuai untuk anak2..tetapi juga ia sesuai untuk orang dewasa ye...


Gambar Google

Kebaikan meal shake yang mengandungi:

@ Kalsium dan Vitamin D - Untuk tulang yang sihat
@ Protein, Lemak dan Karbohidrat - Untuk perkembangan tumbesaran yanng sihat, pemulihan dan tenaga
@ Vitamin A, C, E - Sebagai antioksida untuk mengealkan kulit yagn cantik dan memperbaiki tisu
@ Sera pemakanan - Membantu sistem pencernaan dan mengatasi sembelit
@ Vitamin B - Penghasilan tenaga, Fokus dan Daya tumpuan
@ Sodium - Keseimbangan bendalir dalam badan
@ Vitamin C - Untuk gusi, gigi dan kulit yang sihat
@ Vitamin B6, Thiamin, Riboflavin, Asid Folik - Membantu dalam sistem saraf
@ Vitamin A - Penglihatan yang baik
@ Vitamin C, E dan Bs - Melawan jangkitan, membaiki tisu

Cara pengambilan meal shake ada beberapa cara. Ikut kesesuaian nak minum macamana...

1: 1/4 cawan (34g) Meal Shake + Susu rendah lemak
atau,

2: 1/4 cawan (34g) meal shake + air biasa
atau,

3: 1/4 cawan (34g) meal shake + susu + kiub ais => kisarkan dalam pengisar
atau,

4: 1/4 cawan (34g) meal shake + yogurt + buah => kisarkan dalam pengisar


Pelbagai cara nak menikmati meal shake...cuba salah satu...ANDA PASTI SUKA!!

(dah macam ayat iklan lak entry info ai..hihihi)

Klik gambar untuk try seround!

Esell for meal shake


 *************************************************************
.   Borak-borak Sihat: 
012-3198354 (Farisya) 013-3528860 (Nasrul) 
SID ID: 912713 
 COD: Kampung Melayu Subang / Kota Damansara / Kajang 
POS: Nationwide
**************************************************************

Fadhilat Asma'ul Husna - Al Kabiir (Maha Besar)
Dialah yang Maha Besar, yang terbentang keagungan dari sebelum permulaan sehingga selepas pengakhiran.
Tiada perbezaan bagi-Nya antara penciptaan atom dan alam semesta yang tidak terhingga jarak pandangannya.
Ini adalah kehebatan-Nya yang mampu kita fahami. Dia adalah lebih besar daripada itu.

Monday, January 11, 2016

#40: Video Testimoni Mengenai Set Hamil Shaklee

Biiznillah...

Kali ni rasa nak share satu video testimonial daripada pengguna Shaklee yang menggunakan set hamil dan set berpantang Shaklee.

Sebelum menggunakan set hamil Shaklee, beliau sering mendapat sembelit sampai berlaku pendarahan. Membawa kepada buasir juga tu.

Dan lagi, selalu alami ketegangan kaki atau cramp pada waktu malam. Cramp pada waktu malam bagi wanita yang hamil sering berlaku. Sakitnyaa mak oiii....memanggg..umphhh!


Meh dengar sendiri la kata2 beliau ye..;-)



video


Apa yang ada dalam Set Hamil Shaklee?
Ada:
 -Vitamin C Sustained Release
 - Vitalea: Multivitamin dan pembekal zat besi yang terbaik
 - B Complex: lengkap dengan vitamin B termasuk asid folik untuk pembentukan bayi di dalam rahim
- Omega guard
- Ostematrix: membekalkan kalsium dalam badan dan membantu ketika menghadapi cramp
- ESP: membekalkan protein

Set hamil Shaklee dan Set berpantang Shaklee lebih kurang sama..cuma ada tambahan Zinc dalam set berpantang yang membantu menyembuhkan luka akibat pembedahan dalam badan.

Jadinya, tak rugi beli set hamil ni sebab boleh bawa ke set berpantang pula kalau tak sempat dihabiskan. Jimat!!

 ************************************************************* 
Borak-borak Sihat: 
012-3198354 (Farisya) 013-3528860 (Nasrul) 
SID ID: 912713 
 COD: Kampung Melayu Subang / Kota Damansara / Kajang 
POS: Nationwide
 **************************************************
Fadhilat Asma'ul Husna - Asy-Syakuur (Maha Bersyukur)
Dialah yang membalas perbuatan yang baik dengan ganjaran yang lebih besar.
Kesyukuran adalah membalas yang baik dengan yang baik.

Tuesday, January 5, 2016

#39: Set Cantik Versi Bajet...

Biiznillah...

Ni lah testimoni yang dijanjikan tu...Jom baca !

Masalah: Kulit muka berjerawat teruk sehingga kemerahan dan berparut

Produk Shaklee yang membantu: Vitamin C, ESP

*******************************************************
TESTIMONI 007: NURUL SYAZWANI MOHD SALLEH

Dulu kulit saya agak bersih..takde obvious scars..memang boleh keluar bare faced tepek bedak baby je. tak tipu. bila nak meningkat umur remaja, perasaan nk cuba pelbagai produk pun datang. the last thing i remembered using ialah sabun susu beras..mula-mula pakai ok je..tapi lepas tu mula naik jerawat yang teruk..kononnya pegi facial spa untuk buat treatment..tapi masalahnya orang kat spa tu picit semua jerawat with no mercy..tak peduli pun walau àir mata deras mengalir.. muka lepas tu jadi sangat teruk..kemerahan dan berparut..and from that day onwards saya jadi kurang keyakinan diri sebab kulit muka dah teruk..

Kemudian saya bertemu dengan shaklee dan mula amalkan set kecantikan shaklee..vitàmin C dan ESP..sebab buudget tak banyak masa tu. saya ambil 2 supplement ni dulu...setelah berusaha dan konsisten, alhamdulillah kulit saya semakin pulih. kulit pun semakin cerah, tona kulit sekata dan saya juga rasa lebih sihat smile emoticon

Nurul Syazwani Mohd Salleh


TESTIMONI KULIT CANTIK

 ************************************************************* 
Borak-borak Sihat: 
012-3198354 (Farisya) 013-3528860 (Nasrul) 
SID ID: 912713 
 COD: Kampung Melayu Subang / Kota Damansara / Kajang 
POS: Nationwide
 **************************************************
Fadhilat Asma'ul Husna - Al Samii' (Maha Mendengar)
Dialah yang mendengar semua - yang datang dari bibir, yang melintasi fikiran, yang dirasai oleh hati, desiran daun di dalam tiupan angin, langkah-langkah semut dan atom yang bergerak melalui kekosongan.
There was an error in this gadget